Nye sterke materialer

Nye sterke materialer
June 2, 2016 FrodeE
In 3D news, Uncategorized

Når vi skriver at det har foregått en liten revolusjon innen 3D-printing de siste 2 år skyldes dette først og fremst tilgjengeligheten til sterke/funksjonelle materialer til “hvermansen”. Dette åpner for at private kan bruke rimelige 3D-printere til ferdige produkter.

Det mest brukte og enkleste materialet å bruke på en 3D-printer er PLA-materialet. Dette har også gjennom de siste årene gjennomgått flere oppgraderinger slik at både styrken og utseende har forbedret seg. I de fleste tilfeller er PLA-materialet godt, men der modellene blir utsatt for temperaturer over 50 grader anbefales andre materialer som PC, PETG og ULTEM.

Her en oversikt som viser at styrken til PLA er overraskende bra:

 

Comments (0)

Leave a reply